samedi 27 septembre 2008

[21septembre] Fw : urgent



CRER / Tel : 0474 08 85 35
Travailleurs sans papiers : http://1maimanif.canalblog.com/
Soutien au N° Triodos : 523 - 0801898 - 74


--- En date de : Ven 26.9.08, Ruben Vandevyvere a écrit :
De: Ruben Vandevyvere
Objet: urgent
À:
Date: Vendredi 26 Septembre 2008, 14h48

DRINGEND ! URGENT!

- Zaterdag, 27 oktober, actie aan het CD&V-congres, Wetstraat 89* 1000 Brussel om 13.30 voor de hongerstakers die vandaag 80 dagen (!) aan het vasten zijn; flyers met uitleg uitdelen en foto's van de hongerstakers

Contact:Odette Soenens 0497/18.80.18 Pol Van Camp 0495/80.31.67

* Wetstraat 89 (metrohalte Maalbeek, vanuit Brussel-Centraal richting Herman-Debroux of Stokkel)

- Samedi, le 27 octobre, action au Congrès CD'V, rue de la loi 89* 1000 Bxl à 13h30 pour les grévistes de faim qui sont aujourd'hui 80 jours (!) en action: distribution des tractes et présence avec des photos des grévistes

********

2 mails:

  1. actie/action

  2. situatie/situation



1, ACTIE / ACTION

---------- Forwarded message ----------
From: odettesoensericmelis <odettesoens@telenet.be>
Date: 2008/9/25
Subject: actie voor de hongerstakers

Beste,
Zaterdag is er in Brussel het CD§V congres in de Wetstraat 89. Onthaal en inschrijvingen vanaf 13.30 uur.
Pol Van Camp wil een flyer maken om uit te delen aan de deelnemers van het CD&V congres ' KLAAR VOOR DE WERELD'

Overgenomen van hun website :
'...de wereld globaliseert, mondialiseert, internationaliseert. Deze feiten hebben een rechtstreekse invloed op ons dagelijks leven. Ze bieden kansen, maar geven vele mensen ook een gevoel van onzekerheid en ongerustheid.
CD&V zal op 27 september 2008 met het congres 'Klaar voor de wereld' de kansen in beeld brengen, maar ook de onzekerheden en bedreigingen waarmee we geconfronteerd worden omzetten in politieke uitdagingen. Zodat niet alleen de 'happy few', maar iedereen kan meegenieten van deze mondiale ontwikkelingen. Centraal voor CD&V staat hierbij: Mensen sterk maken, om hun zo in staat te stellen onzekerheden om te zetten in kansen en opportuniteiten. Door te investeren in de weerbaarheid van mensen, stellen we hun in staat om zich ook in een geglobaliseerde wereld 'thuis' te kunnen voelen. Een plaats die hen zekerheid en geborgenheid biedt...'
Ik zoek mensen die mee willen gaan om daar met een grote groep aanwezig te zijn in stilte. LIefst met foto's van de hongerstakers, hen een gezicht geven, en flyers uitdelen . het gedicht van Prasad en andere uitvergroten op A3....
Met de trein of met de auto..... ?
stuur deze mail door aan uw adresboek
Odette Soens


2, SITUATIE/SITUATION

Regering mag zorgen hebben over haar eigen ministerportefeuilles,
ze blijft wel verantwoordelijk voor de situatie van de hongerstakers.
Ook Vluchtelingenwerk en andere organisaties zijn mee verantwoordelijk door hun stilzwijgen.
Nog steeds zijn er 85 hongerstakers in Elsene en 105 oorlogsslachtoffers (Afghanen en Irakezen) in Evere.

22-9-2008

Door de politieke crisis is er in feite niets veranderd. De politici gaan gewoon verder met hun gezever en onverantwoord gedrag en trekken zich niets aan van de echte problemen van de mensen, ook dus niet van deze van de mensen zonder papieren en van de hongerstakers. Dat neemt natuurlijk niet weg dat ze verantwoordelijk blijven voor de toestand in dit land. Of zoals Senator Els Schelfhout (CD&V) het zegt, " ....de minister van Asiel en Migratie Annemie Turtelboom (Open VLD) moet de asielzoekers die al meer dan 70 dagen in hongerstaking zijn, regulariseren om medische redenen. 'Als een hongerstaker sterft, dan is daar niemand strafrechtelijk of burgerrechtelijk voor verantwoordelijk. Maar de minister is toch verantwoordelijk. Niet feitelijk, wel moreel.."

De toestand is dramatisch, 77 ste dag in Elsene en in Evere al aan de dertigste dag. De hongerstakers vragen dringend onderhandelingen over een werk- en verblijfsvergunning. De minister en DVZ blijven weigeren en CD&V, open-Vld noch een andere regeringspartij gaat daar tegen in. Ook de Sp-a en de ontelbare organisaties van arbeidersbewegingen over Caritas, Mensenrechtenorganisaties tot Vluchtelingenwerk kijken toe en geven zo stilzwijgend hun goedkeuring..... Met zijn allen zijn ze daardoor mee verantwoordelijk voor de eventuele dood van de hongerstakers en voor de levenslange letsels die ze nu reeds zullen hebben.

We zullen het dagelijks blijven herhalen: een oplossing binnen de wet is mogelijk zoals deze die onlangs gegeven werd aan de hongerstakers van de Begijnhofkerk en zoals er dagelijks worden geregulariseerd omwille van humanitaire redenen. Het is alleen om politieke electorale redenen dat er geen oplossing komt en DVZ en de Minister weigeren om te onderhandelen. We blijven ondanks alles geloven in een oplossing en weigeren tot de laatste dag te geloven dat de politici veranderd zijn in beesten zonder enig menselijk gevoel.

Pol Van Camp
Woordvoerder hongerstakers America-latinahuis

PS:
- Meer info en alle persmededelingen op www.rechtopmigratie.be
- Dank zij het doorzenden worden de dagelijkse berichten ontvangen door een paar duizend mensen. Zend ze verder door zodat nog meer mensen op de hoogte blijven van dit menselijk drama dat zich onder onze ogen afspeelt.
- We hebben ook veel geld nodig voor drank, affiches en verdeling van folders enz.... Alleen het dagelijks water kost heel wat voor 85 flessen per dag, al 75 dagen lang. Je kan storten op 979-2481077-16 van ROM Leuven, met vermelding hongerstaking Elsene.